A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. sajtóközleménye

GINOP-5.3.5-18-2019-00128
A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködése keretében felkészülés a foglalkoztatást érintő változásokra, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzésére és a válsághelyzetek kezelésének módjaira a "C" – feldolgozóipar bútorgyártás

„Folytak-e egyeztetések egyáltalán konzultációk önökkel, és ha igen akkor milyenek?”

Kordás László a MASZSZ elnöke arról beszél a Klubrádió Reggeli gyors műsorában, hogy eddig nem volt semmilyen párbeszéd az EU-s támogatások felhasználásáról.

A műsor tt meghallgatható

Méltányos béreket!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) a MINDENKIT megillető kollektív tárgyalási jogért & méltányosabb minimálbérekért

Read more: Méltányos béreket!

Kordás: Társadalmi egyeztetést nem lehet ennyivel elintézni

Aggódik az európai felzárkóztatási alap hazai felhasználása miatt a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ minősíthetetlen színvonalúnak tartja azokat a tájékoztató dokumentumokat, amelyeket a kormány a történelmi léptékű EU-s támogatás felhasználásáról készített. A szövetség Bodó Sándor államtitkárnak írt levelében online egyeztetés helyett érdemi konzultációt sürget. A szervezet közleményben leszögezi: az éves magyar GDP 4 százalékát kitevő támogatási összegről nem dönthet önállóan a kormány, ekkora pénz nem vándorolhat a hatalomhoz dörgölődző haverok zsebébe.

Read more: Minősíthetetlen kormányzati dokumentumok az EU-s fejlesztési alap felhasználásáról

Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

A COVID-19 járvány második hullámában a közigazgatásban dolgozók is fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve,hasonlóanaz egészségügyben, az oktatásban és a szociális ágazatokban dolgozókhoz.

Read more: Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

Levél az ÖGB-nek

Read more: Levél az ÖGB-nek