Minőségi munkahelyek és mérésük a vasúti alágazatban tanulmányozásának mérési módszertana és eredményei

Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete által elnyert „Munkaerő piaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projekt megvalósítása a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezeténél” című projekt (GINOP 5.3.5-18-2019-00124) vizsgálatánál a projektben dolgozó munkatársaknak el kellett döntenie, hogy a projekt a minőségi munkahelyek megvalósulását milyen módszertannal, és milyen eszközökkel mérjék. Meg kellett fogalmazni azokat a kérdéseket, illetve azt a módszertant, amely alkalmas lehet a vasútnál zajló folyamatokat, tényeket, munkavállalókat érintő helyzetet feltárni, és nem mellékesen alkalmas arra is, hogy a további vizsgálatoknál referenciapontként lehessen figyelembe venni.

Read more: Minőségi munkahelyek és mérésük a vasúti alágazatban tanulmányozásának mérési módszertana és...

Így ünnepli a kormány május 1-jét és a munkavállalókat

MASZSZ: Mintha visszarepültünk volna az időben

Egyre mélyebbre süllyeszti a kormány a szakszervezetekkel való párbeszédet – közölte május 1-je alkalmából, egy friss tapasztalat hatására Kordás László. A Magyar szakszervezeti Szövetség elnöke végtelenül felháborítónak, ám a helyzetet totálisan jellemzőnek tartja a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF) tegnap – április 29-én – történteket, ahol kiderült: a kormány tiszteletlenül figyelemre sem méltatja a munkavállalókat.

Read more: Így ünnepli a kormány május 1-jét és a munkavállalókat

A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. sajtóközleménye

GINOP-5.3.5-18-2019-00128
A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködése keretében felkészülés a foglalkoztatást érintő változásokra, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzésére és a válsághelyzetek kezelésének módjaira a "C" – feldolgozóipar bútorgyártás

„Folytak-e egyeztetések egyáltalán konzultációk önökkel, és ha igen akkor milyenek?”

Kordás László a MASZSZ elnöke arról beszél a Klubrádió Reggeli gyors műsorában, hogy eddig nem volt semmilyen párbeszéd az EU-s támogatások felhasználásáról.

A műsor tt meghallgatható

Méltányos béreket!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) a MINDENKIT megillető kollektív tárgyalási jogért & méltányosabb minimálbérekért

Read more: Méltányos béreket!

Kordás: Társadalmi egyeztetést nem lehet ennyivel elintézni

Aggódik az európai felzárkóztatási alap hazai felhasználása miatt a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ minősíthetetlen színvonalúnak tartja azokat a tájékoztató dokumentumokat, amelyeket a kormány a történelmi léptékű EU-s támogatás felhasználásáról készített. A szövetség Bodó Sándor államtitkárnak írt levelében online egyeztetés helyett érdemi konzultációt sürget. A szervezet közleményben leszögezi: az éves magyar GDP 4 százalékát kitevő támogatási összegről nem dönthet önállóan a kormány, ekkora pénz nem vándorolhat a hatalomhoz dörgölődző haverok zsebébe.

Read more: Minősíthetetlen kormányzati dokumentumok az EU-s fejlesztési alap felhasználásáról

Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

A COVID-19 járvány második hullámában a közigazgatásban dolgozók is fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve,hasonlóanaz egészségügyben, az oktatásban és a szociális ágazatokban dolgozókhoz.

Read more: Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

Levél az ÖGB-nek

Read more: Levél az ÖGB-nek