Egyre tovább élünk!

Az emberek világszerte egyre tovább élnek, ami jó hír, de a várható élettartam növekedés miatt, idejében kell gondoskodni a hosszabb nyugdíjas évek biztonságáról is.

Read more: Egyre tovább élünk!

Élj bátran, élj felelősen! – a MABISZ edukációs kampánya

"Az életben bármi megtörténhet, amit 2020-ban mindenki megtapasztalhatott"

A MABISZ kockázati életbiztosításokkal foglalkozó kampányának elsődleges célja felhívni a figyelmet az előrelátás fontosságára, továbbá arra, hogy nem várt helyzetek esetén a pénzügyi biztonság segíthet abban, hogy csak a családra, gyógyulásra lehessen koncentrálni.

Read more: Élj bátran, élj felelősen! – a MABISZ edukációs kampánya

Egyre több elektronikai berendezés található otthonunkban!

A magyar háztartásokban az utóbbi évtizedben jelentősen gyarapodott a tartós fogyasztási cikkek száma. Ma már a televízó vagy a mosógép tekintetében a magyar háztartásokban csaknem teljes az ellátottság. De a családok nagy részénél olyan eszközök is megtalálhatók, melyek egy évtizeddel ezelőtt, még luxuscikknek számítottak.

Read more: Egyre több elektronikai berendezés található otthonunkban!

Kezdődnek a kerti munkák!

Ha még várat is magára az ide tavasz, de a kerti munkák egy része már elkezdődött. Az biztos, hogy bizonyos kerti tevékenységek felérnek egy intenzív sportolással, gondoljunk pl.: az ásásra, a kapálásra, vagy éppen a metszésre. A kerti munkák terén nem árt körültekintőnek lenni, hiszen a statisztikák szerint a legtöbb baleset az otthoni vagy a ház körüli teendők során következik be.

Read more: Kezdődnek a kerti munkák!

Tavaszi megújulást autónknak is!

Talán már nem kell sokat várnunk az igazi tavaszra! Az előrejelzések szerint lassan, de biztosan érkezik a jó idő. Az autóval rendelkezőknek ilyenkor is, mint a téli időszak kezdete előtt, el kell végezniük néhány teendőt a saját biztonságuk és autójuk állagmegóvásának érdekében. Lássuk, melyek ezek:

Read more: Tavaszi megújulást autónknak is!

Készítsünk otthoni leltárt!

Elsőre talán furán hangzik az otthoni leltár készítése, de most cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is van erre szükség pontosan.

Read more: Készítsünk otthoni leltárt!

Vadgázolás az utakon!

Évente több ezer vadgázolás történik az utakon. A kisebb vadak esetén ezek a gázolások általában csak a gépkocsiban tesznek kárt, de az anyagi veszteség így is jelentős lehet. A nagyobb vadakkal történő ütközés esetén, az autóban történt sérüléseken kívül, gyakoriak a személyi sérüléssel járó balesetek, de sajnos előfordulnak halálesettel végződő ütközések is.

Read more: Vadgázolás az utakon!

Az elmúlt viharos hét mérlege

Az elmúlt hét extrém időjárása miatt, rendkívül sok kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. A viharos szél miatt megrongálódott tetőszerkezetek, ledőlt kémények, letört, kárt okozó faágak, összetört autók, személyi sérüléssel járó balesetek mind-mind előfordultak.

Read more: Az elmúlt viharos hét mérlege

Közelít az extrém hideg! Vigyázzunk az utakon!

A hét második felére megérkezik hazánkba a szokatlanul hűvös és csapadékos időjárás. Sokan nem rendelkeznek megfelelő rutinnal a téli vezetésben, így megnőhet a balesetek száma. Nézzük, hogy mire figyeljünk!

Read more: Közelít az extrém hideg! Vigyázzunk az utakon!

Mi a teendő káresemény esetén?

Ha káresemény ér minket, a legfontosabb, hogy bármilyen nehéz is, próbáljuk megőrizni a higgadtságunkat. Az első és legfontosabb, hogy felmérjük, milyen károkozás történt, van-e valaki közvetlen életveszélyben, illetve történt-e személyi sérülés

Read more: Mi a teendő káresemény esetén?